Social Mentions als Performance KPI

idr1 heeft in samenwerking met Measureworks onderzoek gedaan naar social mentions, uitingen van gebruikers op social media, als KPI voor performance van websites en online dienstverlening.

Performance is de belangrijkste indicator voor elke online experience. Je kunt nog zo’n mooie site of campagne hebben, maar elke seconde vertraging of onbeschikbaarheid verhoogt het risico op directe omzetschade. Social mentions hierover zijn een goede performance KPI.

Waren klanten eerst nog bereid om je te bellen bij online frustratie, tegenwoordig delen ze een slechte ervaring liever met hun vrienden op Facebook of Twitter. Uit onderzoek van MeasureWorks en idr1 blijkt dat 4,8 procent van alle tweets over Nederlandse travelsites tussen januari en mei dit jaar (totaal ruim 225.000) bestond uit klachten over trage of niet beschikbare webpagina’s. De klantloyaliteit neemt af bij herhaling van incidenten. Bezoekers klikken weg naar de concurrent en komen niet meer terug.

social mentions kpi chart

Lees het hele artikel hier op Emerce.